INBRAAKWERENDE ROLLUIKEN

Inbraakwerende rolluiken

Metacon Trans Type P
Metacon Trans Type P is een transparant rolluik met 3 mm polycarbonaat en een speciaal ontwikkeld gepatenteerd aluminium profiel, waarbij de kunststof in het profiel draait. Het rolluik heeft een zeer kleine oproldiameter. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandige, geanodiseerde onderlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolluik voorzien van een 230 V buisaandrijving. Het onbelemmerde doorzicht bedraagt 90%. Het pantsergewicht is 5,8 kg/m2. Het rolluik loopt in speciaal ontworpen aluminium geleiders voorzien van HTF geleidestrips.

Metacon Trans Type S
Metacon Trans Type S is een transparant rolluik met 5mm polycarbonaat en een speciaal ontwikkeld gepatenteerd aluminium profiel, waarbij de kunststof in het profiel draait. Het rolt daardoor vrijwel geluidloos op en heeft een zeer kleine oproldiameter. De onderzijde van het pantser heeft een dubbelwandig aluminium profiel met een rubberen stootband. Het pantser wordt direct op de as gemonteerd. Het onbelemmerde doorzicht bedraagt 85%. Het pantsergewicht is 8kg/m2. Het rolluik loopt in speciaal ontworpen aluminium geleiders voorzien van PVC geleidestrips. De Metacon Trans S is een betaalbaar alternatief voor stalen rolhekken. De beveiligingsklasse is bouwkundig ZWAAR en getest volgens de NEN 5096. Matrix klasse 3.

Metacon Trans Type Q
Metacon Trans Type Q is een transparant rolluik met 6mm polycarbonaat en een speciaal ontwikkeld gepatenteerd aluminium profiel, waarbij de kunststof in het profiel draait. Het rolt daardoor vrijwel geluidloos op en heeft een zeer kleine oproldiameter. De onderzijde van het pantser heeft een dubbelwandig aluminium profiel met een rubberen stootband. Het pantser wordt direct op de as gemonteerd. Het onbelemmerde doorzicht bedraagt 85%. Het pantsergewicht is 10.8kg/m2. Het rolluik loopt in speciaal ontworpen aluminium geleiders voorzien van PVC geleidestrips. De Metacon Trans Q is een betaalbaar alternatief voor stalen rolhekken. De beveiligingsklasse is bouwkundig ZWAAR en getest volgens de NEN 5096. Matrix klasse 3.

Metacon 70-95 SD/Alu
Metacon 70-95 SD/Alu, een inbraakwerend rolluik welke standaard voorzien is van staal verzinkte geleiders en een rolomkasting. Het pantser is opgebouwd uit enkelwandige stalen, of aluminium bolvormige, lamellen. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandig geëxtrudeerde sluitlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolluik voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving. Dit rolluik voldoet in aangepaste uitvoering aan de eisen voor inbraakwerendheid van klasse 3 van NEN 5096:2007.

Kenmerken

 1. Dit rolluik (in staal) voldoet in aangepaste uitvoering aan de eisen voor inbraakwerendheid van klasse 3 van NEN 5096:2007.
 2. Diverse nabewerkingen mogelijk zoals poedercoating in RAL-kleur, uitvoering in RVS 304/316.
 3. De 95 mm lamel kan worden voorzien van stansgaten 120 X 40 mm.
 4. Rolluiken kunnen worden voorzien van noodhandbediening en/of noodstroomvoorziening.
 5. Beveiliging in iedere situatie tegen inbraak en/of vandalisme.

Metacon 95 Perfo
Metacon 95 Perfo, een inbraakwerend rolluik welke standaard voorzien is van staal verzinkte geleiders en een rolomkasting. Het pantser is opgebouwd uit enkelwandige stalen bolvormige lamellen voorzien van perforatie. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandig geëxtrudeerde sluitlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolluik voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving. Dit rolluik voldoet in aangepaste uitvoering aan de eisen voor inbraakwerendheid van klasse 3 van NEN 5096:2007.

Kenmerken

 1. Dit rolluik voldoet in aangepaste uitvoering aan de eisen voor inbraakwerendheid van klasse 3 van NEN 5096:2007.
 2. Diverse nabewerkingen mogelijk zoals coating in RAL-kleur, uitvoering in RVS 304/316
 3. Visueel doorzicht van 70% middels het coaten van het pantser in een donkere kleur.
 4. Rolluiken kunnen worden voorzien van noodhandbediening en/of noodstroomvoorziening.
 5. Beveiliging in iedere situatie tegen inbraak en/of vandalisme.

Metacon 60-96 Buis
Metacon 60-96 Buis, een inbraak werend oprolbaar buis rolhek welke standaard voorzien is van staal verzinkte geleiders en een rolomkasting. Het pantser is opgebouwd uit rechte ronde buizen van die onderling met elkaar verbonden zijn d.m.v. koppelschakels. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandig geëxtrudeerde sluitlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolhek voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving.

Kenmerken

 1. Goed toepasbaar voor in etalage in winkelcentrum.
 2. Diverse nabewerkingen mogelijk zoals poedercoating in RAL-kleur.
 3. Het rolhek heeft een visueel doorzicht van 80%.
 4. Rolhekken kunnen worden voorzien van noodhandbediening en/of noodstroomvoorziening.
 5. Beveiliging in iedere situatie tegen inbraak en/of vandalisme.

Metacon 74 Buis
Metacon 74 Buis, een inbraak werend oprolbaar buis rolhek welke standaard voorzien is van staal verzinkte geleiders en een rolomkasting. Het pantser is opgebouwd uit rechte ronde buizen die onderling met elkaar verbonden zijn d.m.v. rechthoekige koppelschakels. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandig geëxtrudeerde sluitlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolhek voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving.

Kenmerken

 1. Goed toepasbaar voor in etalage in winkelcentrum.
 2. Strakke uitstraling door verticale en horizontale lijnen.
 3. Het rolhek heeft een visueel doorzicht van 75%.
 4. Rolhekken kunnen worden voorzien van noodhandbediening en/of noodstroomvoorziening.
 5. Beveiliging in iedere situatie tegen inbraak en/of vandalisme.

Metacon Ruit Type K
Metacon Ruit Type K, een inbraak werend oprolbaar striprolhek welke standaard voorzien is van staal verzinkte geleiders en een rolomkasting. Het pantser is opgebouwd uit stalen, aluminium of RVS platstrip profielen welke worden verbonden d.m.v. koppelschakels. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandig geëxtrudeerde sluitlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolhek voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving.

Kenmerken

 1. Uitermate geschikt voor frequent gebruik voor bijvoorbeeld parkeergarages.
 2. Perfect toe te passen in zeer grote uitvoeringen tot wel 60 m2.
 3. Diverse nabewerkingen mogelijk zoals poedercoating in RAL-kleur, uitvoering in brute/geanodiseerd aluminium en RVS 304/316.
 4. Het rolhek heeft een visuele doorzicht van 85%.
 5. Uitvoerbaar met horizontale middenstijl en spitspunten tussen de profielen

Metacon ISO Light
Metacon ISO Light, een inbraak werend rolluik welke standaard voorzien is van staal verzinkte geleiders en een los bewegingsstel. Het pantser is opgebouwd uit dubbelwandig geïsoleerde stalen bolvormige lamellen. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandig geëxtrudeerde sluitlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolluik voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving.

Kenmerken

 1. Vanwege de ruimtebesparende roltechniek en het sterke roldeurpantser zeer geschikt voor hoge en vooral brede haldeuropeningen die intensief worden gebruikt.
 2. Tegen meerprijs verkrijgbaar in 4 kleuren, RAL 9002, 9006, 9007, 9016 of RAL kleur naar keuze.
 3. Door de speciale vorm van de lamellen is er zeer weinig bovenruimte benodigd.
 4. Rolluik kan worden voorzien van zichtvensters en ventilatieroosters.
 5. Uitermate toepasbaar in een industrie omgeving voor warmte-isolatie en geluidsreducering.

Metacon 100 alu
Metacon 100 alu, een inbraak werend rolluik welke standaard voorzien is van aluminium geleiders en een stalen rolomkasting. Het pantser is opgebouwd uit enkelwandige, geëxtrudeerde brute aluminium vlakke lamellen. Het pantser is aan de onderzijde afgewerkt met een dubbelwandig geëxtrudeerde sluitlijst voorzien van een rubberen afsluitprofiel. Standaard wordt het rolluik voorzien van een 230 V elektrische buisaandrijving.

Kenmerken

 1. Diverse nabewerkingen mogelijk zoals poedercoating in RAL-kleur.
 2. De lamel kan worden voorzien van stansgaten 200 X 70 MM en lexaan stroken voor algehele afsluiting.
 3. Rolluiken kunnen worden voorzien van noodhandbediening en/of noodstroomvoorziening.
 4. Beveiliging in iedere situatie tegen inbraak en/of vandalisme.
 5. Dit rolluik voldoet aan de door NCP gestelde eisen en er kan eventueel een BORG certificaat bij oplevering worden afgegeven.

Metacon Alu Q dicht/open
Metacon alu q dicht/open is een open rolhek of dicht rolluik met een speciaal ontwikkeld gepatenteerd aluminium (gesloten) profiel verbonden met gepatenteerd tussenprofiel welke standaard voorzien is van aluminium geleiders en een rolomkasting.De onderzijde van het pantser heeft een dubbelwandig aluminium profiel met een rubberen stootband. Het pantser wordt direct op de as gemonteerd.Voor het open rolhek bedraagt het doorzicht 85%. Het pantsergewicht is voor het open rolhek is 9.0kg/m2, het pantsergewicht voor het dichte rolluik is 15.5kg/m2.. Het rolluik loopt in speciaal ontworpen aluminium geadoniseerde geleiders voorzien van PVC geleidestrips.De Metacon ALU Q Dicht is een compleet vernieuwend rolluik inclusief Europese normering.
De classificatie RC3 voor het dichte rolluik is getest volgens de Europese norm EN 1627:2011 met extra beveiligingsopties: mechanische of elektronische pensloten.

Wil je meer informatie over onze deuren? Laat een bericht achter door hier te klikken en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Neem contact met ons op!

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

BROCHURE

Inbraakwerende rolluiken

EEN HÖRMANN IS
EEN DEUR VOOR DE TOEKOMST

MERKKWALITEIT UIT DUITSLAND
MODERNE EN ENERGIE BESPARENDE DEUREN
OPTIMALE EN DUURZAME BESCHERMING

PROJECTEN